#Gladiators4Salona

Objavljeno:

19. rujna 2024.

Kategorija:

Predstavljanja, Radionice i edukacije, Priopćenja

#Gladiators4Salona

U subotu i nedjelju, 21. i 22. rujna 2024. godine, antički amfiteatar u Saloni pretvara se u jedinstveno sportsko borilište! Košarkaški turnir #Gladiators4Salona, sportska disciplina 3x3, okupit će više od 200 natjecatelja iz cijele Hrvatske, u uzrastima od U12 do veterana starijih od 35 godina.

Turnir organiziraju KK Adriatic iz Splita i KK Solin uz podršku Grada Solina, Arheološkog muzeja u Splitu te uz pokroviteljstvo Splitsko-dalmatinske županije, Turističke zajednice županije, Jadrolinije i HEP-a. #Gladiators4Salona nije samo sportsko natjecanje, već jedinstveni spoj povijesti, kulture i sporta, prilika da natjecatelji i posjetitelji istraže bogatu prošlost Salone.

Košarka 3x3 – najbrže rastući sport u svijetu

Košarka 3×3 uvrštena je 2017. godine u Olimpijski program te se danas smatra jednim od najbrže rastućih sportova s više od 200 milijuna igrača diljem svijeta. Jednostavnost pravila i minimalni uvjeti za igru čine ovaj sport izrazito popularnim među svim dobnim skupinama, a #Gladiators4Salona donosi upravo takav sportski spektakl u povijesni ambijent Salone.

Program turnira

Turnir započinje u subotu, 21. rujna u 10 sati, s natjecanjima za mlađe uzrasne kategorije (U12, U14, U16), dok će popodne, od 16 sati, biti organizirani zabavni i edukativni programi za djecu i mlade pod nazivom Kids&Youth Day. U sklopu manifestacije, posjetitelji će imati priliku sudjelovati i u organiziranim obilascima povijesnih znamenitosti Salone.

Nedjelja, 22. rujna, rezervirana je za natjecanja u kategorijama U18, 18+ i 35+, a poseban gost turnira bit će bivši NBA igrač Bruno Šundov, koji će u 17 sati podijeliti svoje košarkaško iskustvo s mladim igračima i publikom. Najzanimljiviji dio programa – finalne utakmice – zakazan je za 17.30 sati, nakon čega slijedi proglašenje pobjednika i dodjela pehara.

Sportsko-edukativna manifestacija

Kako ističe organizator Bruno Šundov, cilj turnira nije samo natjecanje, već i stvaranje platforme za druženje mladih košarkaša, promociju sporta i upoznavanje s poviješću antičke Salone. Organizatori vjeruju kako će #Gladiators4Salona postati tradicionalni događaj, kombinirajući rad s mladima i promociju ovog povijesnog lokaliteta.

Ulaz na sve utakmice i događaje je besplatan, a prijave za sudjelovanje još uvijek su otvorene putem online obrasca.

Pridružite nam se ovog vikenda u Saloni i postanite dio povijesti – u košarkaškom duhu!

Kategorije

Zadnje novosti