Andrea Devlahović iz Arheološkog muzeja u Splitu na Godišnjoj Konferenciji Aerial Archaeology Research Group

Objavljeno:

16. rujna 2024.

Kategorija:

Stručni i znanstveni skupovi, Suradnja s ustanovama i udrugama, Priopćenja

Andrea Devlahović iz Arheološkog muzeja u Splitu na Godišnjoj Konferenciji Aerial Archaeology Research Group

Naša kolegica, viša kustosica Andrea Devlahović članica je izvršnog odbora Aerial Archaeology Research Group (AARG) te je nedavno sudjelovala na 41. godišnjoj konferenciji ove međunarodne organizacije. Konferencija je održana od 12. do 14. rujna 2024. u Yorku, Ujedinjeno Kraljevstvo.

Aerial Archaeology Research Group (AARG) ističe važnost pristupa iz zraka istraživanju ključnih pitanja u arheologiji i baštini, uključujući karakteristike krajolika i njegove dugoročne promjene, ljudske ekodinamike i doživljaj mjesta. Kao zajednica arheologa, stručnjaka za baštinu, istraživača, studenata i samostalnih znanstvenika, AARG je posvećena obrazovanju, istraživačkim inicijativama i promicanju znanja kroz prikupljanje i primjenu podataka sa zračnih i svemirskih platformi.

AARG pruža izvanredne prilike za umrežavanje, mentorstvo i razmjenu ideja o teorijama, metodama i tehnologijama vezanim uz zračnu arheologiju. Organizacija podržava godišnje konferencije, radionice, škole obuke i publikacije, čime doprinosi razvoju i primjeni naprednih metoda u arheološkim istraživanjima.

Kolegica Devlahović aktivno je sudjelovala u organizaciji ovog događaja, a njezina uloga kao članice izvršnog odbora dodatno su istaknuli njezin profesionalni uspjeh i međunarodnu prepoznatljivost.
 

Kategorije

Zadnje novosti